σαντορινη

Πύργος - Σαντορίνη

πληροφορίες για τον Πύργο Σαντορίνης

Ο Πύργος, η παλιά πρωτεύουσα της Σαντορίνης, είναι ένα χωριό στην ενδοχώρα του νησιού, ο Πύργος χτίστηκε στο υψηλότερο σημείο του νησιού, στην πλαγιά του βουνού Προφήτη Ηλία, το υψηλότερο σημείο του νησιού. Μέχρι το 1800 ήταν η πρωτεύουσα του νησιού.

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται το μεσαιωνικό κάστρο που εξακολουθεί να διατηρεί τα χαρακτηριστικά της ενετικής αυτοκρατορίας, με τις βυζαντινές εκκλησίες, μεσαιωνικά σπίτια και κάστρα, εκκλησίες που δημιουργούν μια έντονη αίσθηση της δύναμης και της ευημερίας. το Κάστρο διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση, με τα σπίτια αμφιθεατρικά χτισμένα γύρω του. Αξίζει να επισκεφθείτε το μοναστήρι του Προφήτη Ηλία μια από τις παλαιότερες εκκλησίες της Σαντορίνης, πιθανόν από τον 10ο αιώνα.

Αξίζει να επισκεφθείτε το κοντινό και γραφικό χωριό του Καστελιού, το οποίο βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και έχει καταπληκτική θέα. Στο χωριό θα βρείτε εστιατόρια, μπαρ και ταβέρνες με ζωντανή ελληνική μουσική. Παραδοσιακές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια του Πάσχα όπως και σε πολλά μέρη της Ελλάδας και των ελληνικών νησιών. Τη Μεγάλη Παρασκευή, ολόκληρη η περιοχή γεμίζει με μυρωδιές από δεντρολίβανο, το οποίο κοσμεί το σταυρό. Την ίδια ημέρα, ο Επιτάφιος πηγαίνει γύρω από τις γειτονιές και το χωριό περιβάλλεται από αναρίθμητες λάμπες και κεριά.

Ανεβείτε στο βουνό! Υπάρχουν τόσο οδικές διαδρομές όσο και μονοπάτια προς την κορυφή. Δείτε τη θέα από το μοναστήρι. Είναι αρκετά εντυπωσιακό. Το ίδιο το μοναστήρι είναι συνήθως κλειστό, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις, μπορείτε να το επισκεφθείτε. Αν πάτε με τα πόδια, μπορείτε να πάρετε ένα μονοπάτι κάτω από την άλλη πλευρά του βουνού στο Καμάρι ή την Περίσσα, και δείτε την Αρχαία Θήρα στην πορεία.
 

πυργος

Copyright www.παμεσαντορινη.gr 2010 | Πολιτική Απορρήτου Μύκονος

καλως ηλθατε στη σαντορινη