σαντορινη

Σαντορίνη Παραλίες

Οι καλύτερες παραλίες της Σαντορίνης βρίσκονται στο νότιο-ανατολικά του νησιού και κατανέμονται μεταξύ των παραθαλάσσιων θέρετρων του Μονόλιθου, Καμάρι στα βόρεια του Μέσα Βουνού και Περίσσα, Περίβολος στα νότια.
Το Καμάρι είναι μια δημοφιλής παραλία κάτω από το λόφο της αρχαίας Θήρας, είναι πλήρως εξοπλισμένη και προσελκύει τουρίστες όλων των ειδών. Το μόνο αρνητικό είναι ο θόρυβος των αεροπλάνων κατά την προσγείωση ή απογείωση από τον αερολιμένα της Σαντορίνης που είναι πολύ κοντά. Αυτή είναι η μοναδική παραλία της Σαντορίνης που κατέχει γαλάζια σημαία και έχει το μεγαλύτερο αριθμό υπηρεσιών από όλες τις άλλες παραλίες.

σαντορινη παραλια στο καμαρη


Βορειότερα από το Καμάρι βρίσκεται η παραλία Μονόλιθος, πιο γραφική και έχει λιγότερο κόσμο και εδώ η μαύρη άμμος χαρακτηρίζει την παραλία, θα βρείτε ικανοποιητικές υπηρεσίες , ομπρέλες, και διάφορα καταστήματα.

Μια από τις πιο όμορφες παραλίες τη Σαντορίνης είναι η Κόκκινη παραλία, σίγουρα το πιο εντυπωσιακές παραλίες και ένα από τις πιο γραφικές του Αιγαίου. Βρίσκεται πίσω από μια σειρά μονόλιθους από λάβα, η μαγευτική ομορφιά διακρίνεται από τα μαύρα βότσαλα της παραλίας, την κόκκινη άμμο και τις υποβρύχιες θερμές πηγές που κάνουν την κολύμβηση μοναδική εμπειρία. Μπορείτε να πάτε εκεί από το Ακρωτήρι με τα πόδια, υπάρχουν επίσης και καΐκια που πηγαίνουν εκεί. Στην παραλία θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες. Κοντά θα βρείτε και την Άσπρη παραλία με άσπρη άμμο και βότσαλα, μπορείτε να πατέ μόνο με τα πόδια, δεν υπάρχουν οργανωμένες υπηρεσίες και σκιά.

η παραλια τη περισσας

Η Περίσσα βρίσκεται στα νοτιοανατολικά του νησιού, απλώνεται σε μήκος περίπου 7 χλμ., είναι η πιο γνωστή παραλία της Σαντορίνης. Με μαύρη άμμο και καθαρά γαλανά νερά πλήρως οργανωμένη με Μπητς μπαρ και ταβέρνες πάνω στην παραλία. Η Περίσσα εξυπηρετεί όλους τους επισκέπτες που προτιμούν κάτι πιο οικονομικό όσον αφορά τη στέγαση και την ψυχαγωγία.
Υπάρχει οργανωμένο κάμπινγκ, κέντρο καταδύσεων, ιππασία κατά μήκος της παραλίας και μια ποικιλία από θαλάσσια σπορ είναι διαθέσιμα για να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα. Στην προέκταση της Περίσσας βρίσκεται η παραλία Περίβολος με κρυστάλλινα νερά, μαλακή μαύρη άμμο, πολλά ωραία εστιατόρια πιο ήσυχη και καλά οργανωμένη.
Η Βλυχάδα βρίσκεται νοτιότερα και είναι όχι και τόσο πολύ πολυσύχναστη όπως η βορειότερες παραλίες της Περίσσας και Καμάρι.

Πιο βόρεια από το Καμάρι θα βρείτε πολλές μικρότερες παραλίες όπως ο Βούρβουλος, οι Μπαξέδες, το Πόρη,ο Καρτεράδος και άλλες.
Κάτω από την Οία είναι το Αμούδι, παραλία χωρίς άμμο και θαυμάσια απομονωμένη περιοχή για κολύμπι. Μπορείται να πάτε με τα πόδια απο τα σκαλιά απο τη Οία.

παραλια περιβολος

Copyright www.παμεσαντορινη.gr 2010 | Πολιτική Απορρήτου Μύκονος

καλως ηλθατε στη σαντορινη