σαντορινη

Ημεροβίγλι - Σαντορίνη

πληροφορίες για τo Ημεροβίγλι

Το Ημεροβίγλι είναι ένα από τα πιο γνωστά θέρετρα της Σαντορίνης απέχει λίγα χιλιόμετρα από τα Φηρά και σχεδόν έχουν ενωθεί και αποτελούν μια συνέχεια της πρωτεύουσας του νησιού. Το Ημεροβίγλι είναι σχετικά πιο ήσυχο και πιο κατάλληλο για διαμονή για όσους αγαπούν την ηρεμία. Υπάρχουν αρκετά καταλύματα και ξενοδοχεία καθώς και καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες . Η θέα είναι μαγευτική όπως και στην Οία και τα Φηρά.

το καστρο του σκαρουΣτο Ημεροβίγλι, όπως και σε ολόκληρη τη Σαντορίνη, υπάρχουν πολλές εκκλησίες και παρεκκλήσια. Το εκκλησάκι της Θεοσκέπαστης είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, είναι χτισμένο στην άκρη ενός βράχου μπροστά από το βράχο του Σκάρου. Μια άλλη ενδιαφέρουσα εκκλησία είναι αυτή της Παναγίας της Μάλτας η οποία πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την παράδοση από μια εικόνα που βρέθηκε στη θάλασσα κοντά στην Μάλτα, σε ένα ταξίδι από τη Σαντορίνη για τη Μάλτα για τη μεταφορά του κρασιού. Ο καπετάνιος του πλοίου, ωθούμενος από τα όνειρα της Παναγίας, πήρε την εικόνα από τη θάλασσα και την έφερε στο Ημεροβίγλι, όπου χτίστηκε η εκκλησία. Το ξύλινο τέμπλο έχει σκηνές από την Παλαιά Διαθήκη. Η αρχική εκκλησία χτίστηκε τον 19ο αιώνα, αλλά καταστράφηκε από το σεισμό του 1956 και στο χώρο χτίστηκε ένας νέος ναός .

Ο Σκάρος το περίφημο φρούριο ήταν η πρωτεύουσα της Σαντορίνης μέχρι τον 18ο αιώνα. Το παλιό φρούριο του Σκάρου χτίστηκε στα τέλη της Βυζαντινής περιόδου από τους Βενετούς που ήρθαν στη Σαντορίνη το 13ο αιώνα μ.Χ.. Γύρω και κάτω από το ανώτερο κάστρο χτίστηκε όλο το χωριό.
Το κάστρο του Σκάρου είναι ένα από τα πέντε καστέλια του νησιού και ήταν κατασκευασμένα κυρίως από πέτρα. Το κάστρο του Σκάρου είχε στην είσοδό του μια κινητή ξύλινη γέφυρα από την οποία μερικά ερείπια υπάρχουν ακόμα και σήμερα. Η εγκατάλειψη του χωριού Σκάρος από τους κατοίκους του άρχισε στις αρχές του 17ου αιώνα. Υπέστη σοβαρές ζημιές από την έκρηξη του ηφαιστείου το 1650 και αργότερα από το σεισμό του 1817, ως εκ τούτου σώζονται σήμερα μόνο λίγα ερείπια. Επιπλέον, οι κάτοικοι που εγκατέλειψαν το χωριό, αφαίρεσαν τα υλικά για την κατασκευή νέων κατοικιών τους σε άλλα μέρη του νησιού.

ημεροβίγλι

Copyright www.παμεσαντορινη.gr 2010 | Πολιτική Απορρήτου Μύκονος

καλως ηλθατε στη σαντορινη