σαντορινη

Σαντορίνη καταστήματα και αγορές

Τα κύρια προϊόντα της Σαντορίνης είναι τα κρασιά και η περίφημη φάβα Σαντορίνης, μπορείτε να τα βρείτε στα τοπικό παντοπωλεία και σούπερ μάρκετ. Ένα άλλο διάσημο προϊόν είναι το τοπικό κρασί (το νησί είναι μία από τις πιο εξέχοντες οινοπαραγωγούς περιοχές στην Ελλάδα), τα κρασιά της έχουν το προνόμιο ονομασίας προέλευσης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η μέθοδος καλλιέργειας των σταφυλιών είναι μοναδική στο νησί, με το ξηρό χώμα της η Σαντορίνη παράγει από τα καλύτερα κρασιά στην Ελλάδα . Τα Οινοποιεία είναι ανοικτά για το κοινό και βρίσκονται σε όλο το νησί.

Απο τα κρασιά αγοράστε ιδίως το είδος βινσάντο, ένα άλλο φημισμένο κρασί είναι το Ασύρτικο της Σαντορίνης διάσημο για εκρηκτική οξύτητά του, που το καθιστά δροσιστικό, και άκρως απολαυστικό. Ενα λευκό κρασί με χαρακτήρα και νεύρο. Ανάμεσα στα διάσημα οινοποιεία είναι  του Μπουτάρη, Χατζηδάκη, Σιγάλα, Ρούσσος, Γαβαλά κλπ.

Πέραν αυτών των τοπικών προϊόντων σχεδόν σε κάθε χωριό ο επισκέπτης θα βρει όλα τα είδη των καταστημάτων που συνήθως υπάρχουν στα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά. Πολλά τουριστικά και καταστήματα με σουβενίρ, καταστήματα μόδας, κοσμηματοπωλεία, γκαλερί, καταστήματα αρωμάτων και φυσικά σούπερ μάρκετ, παντοπωλεία, αρτοποιεία, καθαριστήρια, φαρμακεία, τράπεζες και κάθε είδους κατάστημα που μπορείτε να βρείτε σε μια μεγάλη πόλη.

Τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται στα Φηρά, την πρωτεύουσα, στην Οία τα περισσότερα καταστήματα βρίσκονται κατά μήκος του κεντρικού δρόμου που περνά μέσα από την πόλη.

αγορες στη σαντορινη

 

Copyright www.παμεσαντορινη.gr 2010 | Πολιτική Απορρήτου Μύκονος

καλως ηλθατε στη σαντορινη