σαντορινη

Σαντορίνη εκδρομές

Το νησί της Σαντορίνης έχει πολλά μέρη για ημερήσιες εκδρομές και πολλά γραφεία προσφέρουν ξεναγήσεις στο νησί με μικρά λεωφορεία, αλλά και με το δικό σας κυκλοφοριακό μέσον μπορείτε να πάτε σε διάφορα ενδιαφέροντα σημεία του νησιού.
Το χωριό του Ημεροβιγλίου βρίσκεται κοντά στα Φηρά. Εδώ μπορείτε να φτάσετε στο βράχο και το κάστρο του Σκάρου το οποίο προσφέρει μια όμορφη θέα. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε τα ερείπια του παλιού φρουρίου του Σκάρου, ενώ στο βράχο του λόφου, υπάρχει ένα μικρό εκκλησάκι που χτίστηκε σε ανάμνηση από το σεισμό του 1956.

Η Οία για τους περισσότερους από τους επισκέπτες της Σαντορίνης είναι η χώρα με την πιο εκπληκτική θέα στην καλντέρα με τα καταγάλανα νερά της, διάστικτη εδώ και εκεί από τα κρουαζιερόπλοια και τα γιοτ. Τα σπίτια είναι χαρακτηριστικά των Κυκλάδων, λευκά, ενώ άλλα έχουν ισχυρότερα χρώματα όπως το βαθύ μπλε. Εδώ μπορείτε να επισκεφτείτε το Ναυτικό Μουσείο της Οίας και μπορείτε να σταματήσετε στις πανέμορφες παραλίες Αρμένη και Αμμούδι.

Το Καμάρι είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη και παραλίες της Σαντορίνης, μπορείτε να πάτε εκεί με το λεωφορείο. Δίπλα στο Καμάρι είναι η τοποθεσία της αρχαίας Θήρας, καθώς και τους βράχους κατά μήκος του δρόμου που είναι μαγευτικής ομορφιάς. Φτάνοντας στις ανασκαφές, μπορείτε να θαυμάσετε τα ερείπια μιας αρχαίας χριστιανικής βασιλικής, τα θεμέλια των ναών και των σπιτιών, ένα αμφιθέατρο και τη διαχρονική ομορφιά των αρχαίων τοιχογραφιών.

Το χωριό του Πύργου, που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του όρους του Προφήτη Ηλία, σίγουρα το πιο γραφικό και ένα από τα παλαιότερα χωριά του νησιού. Εδώ μπορείτε να θαυμάσετε ένα βενετσιάνικο φρούριο και όμορφους αμπελώνες και ένα μοναστήρι του δέκατου όγδοου αιώνα, που στεγάζει αρχαία χειρόγραφα και εθνογραφικό υλικό.

Ακρωτήρι, στο νότιο νησί, με το διατηρημένο σε ένα πυκνό κάλυμμα της τέφρας οικισμό που ανακάλυψαν στα τέλη της δεκαετίας του '60 που διαθέτει τρία διώροφα σπίτια με δωμάτια γεμάτα από αρχαία λείψανα, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων σκαφών άθικτο, ένα προηγμένο υδραυλικό σύστημα που έφερε το νερό στο σπίτι, περιλαμβανομένων και των θερμών υδάτων από τις γύρω ηφαιστειογενής πηγές και ένα εντυπωσιακό αριθμό από τοιχογραφείς που περιγράφουν την καθημερινή ζωή και οι περισσότερες είναι σήμερα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Αθήνας.

Άλλα χωριά είναι τα χωριά της Μεσαριάς, Φοινικιά, Εμπορειός, Περίσσα, Καρτεράδος, Μεσοχώρι .
Αξίζει να επισκεφτείτε τα νησάκια της παλαιάς και νέας Καμένης καθώς και το νησί της Θηρασίας με πιο αυθεντικά χωριά και κτίρια, ακόμη και εκκλησίες, μέσα στο αρχιπέλαγος του ηφαιστείου.
 

ιστορια

 

Copyright www.παμεσαντορινη.gr 2010 | Πολιτική Απορρήτου Μύκονος

καλως ηλθατε στη σαντορινη